ابراهيم زكى
عدد المساهمات : 60 تاريخ التسجيل : 09/08/2010
| موضوع: بمبر نيكل لايت , خبز الماني , light pumpernickel الإثنين أغسطس 09, 2010 10:16 am | |
| 600 جرام اولمر فول كورن 600جرام ماء(45_50 درجه)
350جرام دقيق ابيض 350جرام دقيق روجن فيكس 15جرام خميره 15جرام ملح 420جرام ماء طريقه العمل
يتم وضع دقيق الفول كورن مع الماء الدافئ لمده 2ساعه يتم وضع المقادير مع الفول كورن المنقوع في العجانه لمده7دقائق بطئ 4دقائق سريع يتم تريح العجينه لمده 20_30 دقيقه بعد العجن مع مراعاه تغطيه العجين يتم تقطيع العجينه ووضعها في قوالب التسويه تترك لعمليه التخمير لمده40_50 دقيقه توضع في الفرن علي درجه حراره 240 مع استيم ماء مده التسويه 30_40 دقيقه مع تقليل درجه الحراره الي210 بعد 10 دقائق من التسويه
| |
|